نظر مراجع تقلید در مورد موسیقی درمانی

پرسش و پاسخ؛
موسیقی درمانی

سؤال: امروزه موسیقی برای معالجه بعضی از بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب، مشکلات جنسی و سرد مزاجی زنان به کار می رود، حکم آن چیست؟
پاسخ:
آیت الله خامنه ای: اگر احراز شود که نظر پزشک متخصص و امین این است که معالجه متوقف بر استفاده از موسیقی است، به کارگیری آن به مقداری که معالجه بیمار اقتضا می کند اشکال ندارد.
مکارم شیرازی: در صورتى كه واقعاً درمان منحصر به فرد باشد، اشكالى ندارد و این مسأله با مراجعه به اطّباى متخصّص روشن مى شود؛ ولى از وسوسه هاى نفس و شیطان بپرهیزید.
آیت الله بهجت(ره): استفاده موسیقى براى درمان نیز همانند موارد دیگر آن جایز نیست.
صافی گلپایگانی: این فرض نادر است و علاقه مندان به موسیقی آن را مطرح می نمایند، به هرحال اگر در مورد علاج بیمار منحصر به استفاده از موسیقی باشد، مثلاً در موردی که علاج و دوا منحصر به شراب شود، استفاده از آن جایز می شود.[1]
تذكر:
موسیقی درمانی علمی، كه برای فعال كردن امواج آلفا و تنش زدایی و ریلكسیشن استفاده می شود، خیلی آرام است نه تند. موسیقی های تند، مدیریت هیجان انسان را مختل می كند، رشد مغزی را كم می كند و خودكنترلی كه اساس موفقیت مادی و معنوی است را تخریب می كند. متأسفانه افراد سودجویی به مهد كودك ها نگاه تجاری می كنند و با موسیقی های تند و مبتذل مانع رشدعقلی، خودكنترلی و مدیریت هیجانی كودكان می شوند و مسلم است كه كودكی خشت اول شخصیت است و اگر این اشتباه گذاشته شود تا ثریا می رود دیوار كج.[2]
نغمه درمانی: دستگاه قرآنی حسن (حجاز، سه گاه، نهاوند) شاد، جذاب و آرامبخش هستند از اینترنت این قرائت ها را بیابید و گوش كنید.

 

پی نوشت :
1. آیت الله خامنه ای، اجوبه الاستفتائات، س 1152؛آیت الله مكارم شیرازی، استفتائات جدید، ج 2، ص233؛. آیت الله بهجت، استفتائات، ج4، ص519-527؛. آیت الله صافی گلپایگانی، جامع الاحکام، ج1، ش1004.
2. (به نقل از احكام روان شناختی 2 انجمن گفتگوی قرآنی) نیز رك: مشاوره زیر گنبد فیروزه 2(پاسخ به پرسش های شرعی در حوزه فراروان شناسی و طب غیرمعمول)

Share