تقبيح ازدواج مكرر

8- اسلام پيوند ازدواج را به عنوان پيوندى پايدار مورد توجه قرار مى دهد و زنان و مردانى كه اين پيوند مقدس را به اندك بهانه اى مى شكنند مورد نكوهش قرار مى دهد. پيامبرخدا(صلى اللّه عليه وآله) مى فرمايند:
«تَزَوَّجُوا وَ لا تَطَلّقُوا، فَانَّ اللّهَ لا يُحِبُّ الذَّوّاقينَ وَ لَا الذَّوّاقات»[1]
ازدواج كنيد و طلاق مدهيد، كه خداوند زنان و مردانى كه مكرر ازدواج كنند دوست ندارد.

9- در رعايت حقوق زنان در امور خودشان، پيامبرخدا(صلى اللّه عليه وآله) مى فرمايند:
«الثَّيّبُ احَقُّ بِنَفْسِها مِنْ وَلِيّها وَ الْبِكْرُ يَسْتَأْذِنُها ابُوها فِي نَفْسِها وَ اذْنُها صُماتُها»[2]
زن به اظهار نظر در كار خويش، بر ولى اش مقدم است، و پدر دختر بايد در باره امور دختر از خود او اجازه بگيرد و اجازه دختر، سكوت است.

10- فمينيسم آنچنان به افراطگرى افتاده كه حاصل آن امروزه همجنس بازى است، به طورى كه زنان همجنس باز يكى از افتخاراتشان را شوهرنكردن مى دانند و اگر خانواده در بستر دينى و طبيعى خود قرار نگيرد و الگوهاى دينى مدّ نظر اعضاء خانواده نباشد، اين خطر به صورت هاى مختلف در خانواده هاى ما نيز ظاهر خواهد شد.

در روايت هست: زنى به محضر امام صادق(عليه السلام) آمد و اظهار داشت، كه ازدواج نكرده است. امام(عليه السلام) علت را پرسيدند. آن زن، اين كار را نوعى فضل و مباهات عنوان كرد. امام(عليه السلام) با نكوهش به او فرمودند: «انْصِرْفِي فَلَوْ كانَتْ ذلِكَ فَضْلًا لَكانَتْ فاطمه(سلام الله علیها) احَقُّ بِذلِكَ مِنْك، انَّهُ لَيْسَ احَدٌ يَسْبِقُها الَي الْفَضْلِ»[3]
از اين فكر منصرف شو كه اين كار را فضل بدانى، اگر اين كار فضل بود فاطمه(سلام الله علیها) به اين شايسته تر بود كه شوهر نكند، چرا كه هيچ كس در برخوردارى از فضل به پايه او نمى رسد.

 

-------------------------------------
[1] - نهج الفصاحه حديث شماره 1146.
[2] - همان، حديث شماره 1297 ..
[3] - دُرر الاخبار، سيد مهدى حجازى، ص 718 ..

Share