نعمتی به اسم شریک زندگی

سید حسین سیدی
ازدواج

کمتر کسی در اثرات مثبت ازدواج شک می کند. روایات اسلامی بهترین موضوع بعد از اسلام را ازدواج می داند. پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) می فرماید: «مَا اسْتَفَادَ امْرُؤٌ مُسْلِمٌ فَائِدَةً بَعْدَ الْإِسْلَامِ أَفْضَلَ مِنْ زَوْجَةٍ مُسْلِمَةٍ تَسُرُّهُ إِذَا نَظَرَ إِلَيْهَا وَ تُطِيعُهُ إِذَا أَمَرَهَا وَ تَحْفَظُهُ إِذَا غَابَ عَنْهَا فِي نَفْسِهَا وَ مَالِه؛[1] پس از اسلام، هیچ نعمتی برای مرد بهتر از زن مسلمانی نیست که هر گاه به او بنگرد، مسرورش کند و هر گاه به او فرمان دهد، اطاعتش نماید و در غیاب او حافظ ناموس و مالش باشد.»
وقتی ارزش نعمت بودن تشکیل خانواده برای مردان بیشتر احساس می شود که می بینیم مردانی در جامعه هستند که از لحاظ درآمد و خانه و امکانات رفاهی مشکلی ندارند، اما همیشه از دست شریک زندگی خود می نالند؛ بطوری که از زندگی خود احساس نارضایتی می کنند.
طبعا در مورد زن هم همین است که بعد از اسلام، داشتن همسری خوب برای او بهترین نعمت است. اما به لحاظ اینکه مردان معمولا به خواستگاری زنان می روند و به انتخاب همسر دست می زنند، و نیز به خاطر رعایت مسائل مربوط به حجب و حیای زنان، مردان را ذکر کرده است.

پی نوشت:
 1ــ  کافی(ط-الاسلامیه) ج 5 ، ص 327.

Share