صورت خدایى آینده جهان‏

صورت خدایى آینده جهان‏

وقتى ما پذیرفتیم كه تئوریسین‏هاى فرهنگ جهان مدرن، بى‏ریشه‏اند، دیگر مأیوس نمى‏شویم و همین كه یأسِ ما از بین رفت، خیلى از كارها درست مى‏شود. اگر به انقلاب جهانى‏اى كه صورت خدایى به جهان مى‏دهد فكر نشود، دین و اعمال دینى، وسیله‏اى مى‏شود براى ارضاى نفس امّاره؛ چون امید به بى‏ریشه بودن فاسدان از بین مى‏رود.

ما الحمدلله دلمان خیلى امن است كه این فسادها هر چه زورشان بیشتر شود، بى‏ریشه بودنشان بیشتر آشكار مى‏شود. و چنین عقیده‏اى است كه از آن كار مى‏آید و ستمگران دنیا نگران همین عقیده‏اند. این‏ها كه از آن چهار تا روشنفكرى كه نماز مى‏خوانند و مى‏گویند؛ آمریكا و صهیونیسم هم براى خود اصالت دارند نگران نیستند! نگرانى آنها از عقیده‏اى است‏

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 107

كه بگوید كل نظام ستم بى‏ریشه است. لذا اگركسى معتقد به انقلاب جهانى نباشد، فساد را مى‏پذیرد؛ نه این‏كه بگوید من مى‏خواهم فاسد باشم، بلكه مى‏گوید این فساد باید باشد و كارى نمى‏شود با آن كرد، و وسیله‏اى براى حق جلوه‏دادن آن مى‏جوید و آیه و روایت پیدا مى‏كند تا نظام لیبرال دموكراسى را اسلامى جلوه دهد. (این دیگر وحشتناك است!)

قبل از انقلاب آدم‏هاى مؤمنِ طاغوتى با نیروهاى مذهبى انقلابى بحث و دعوا مى‏كردند كه چرا با شاه مبارزه مى‏كنید؟ و از آیات قرآن دلیل مى‏آوردند كه شاه خوب است و باید باشد. یعنى قرآن؛ وسیله تحقق حقّانیت شاه شده بود! چرا اینها به این وضع افتاده بودند؟ چون پذیرفته بودند كه شاه كه نمى‏شود برود، پس باید باشد و حالا كه باید باشد، باید راهى پیدا كنیم كه بودنش را شرعى كنیم. مثلًا روایت مى‏آوردند- روایت درستى هم هست- كه امیرالمؤمنین (علیه اسلام) فرموده‏اند:

«لابُدَّ لِلنّاس مِن امیرٍ بِرّ اوْ فاجِرٍ»[1]

یعنى جامعه نیاز به حاكم دارد، چه آن حاكم نیكوكار باشد و چه گناهكار. پس طبق این روایت اشكالى ندارد كه امیرى فاجر حاكم باشد در حالى‏كه حضرت مى‏فرمایند: جامعه حاكم مى‏خواهد، نه این‏كه حاكم فاجر را تأیید كنند، بلكه جواب آنها را مى‏دهند كه مى‏گویند اصلًا جامعه نیاز به حاكمیت ندارد. ولى این‏ها همه چیز را رها كرده و براى توجیه حاكمیت شاه ظالم این روایت را پیدا كرده بودند. این را به عنوان مثال عرض كردم كه اگر كسى معتقد به نظام جهانى اسلام نباشد، گرفتار چه توجیهاتى مى‏شود.

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 108

[1] ( 1)- خطبه 40.

Share