امام؛ قلب عالَم هستى است‏

امام؛ قلب عالَم هستى است‏

خدایا! اقرار مى‏كنیم كه قلب انسان، اصل انسان است و قلب، بیش از یكى نیست. انسان كامل یعنى امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف)، قلب عالم است،[1] و همچنان‏كه قلب، مركز احساسات و شعور آدمى است، امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف) شعور كلّ عالم هستى است و همچنان‏كه انسان هر چه دارد در رابطه با قلبش دارد، ما هر چه از انسانیت بهره داریم، در رابطه با امام زمانمان خواهیم داشت.

چون همان‏طور كه عرض شد؛ اگر كسى شیرینى بخواهد، باید از عین شیرینى كه شكر است بگیرد. پس اگر كسى انسانیت بخواهد، باید انسانیت را از طریق ارتباط و توجّه به عین‏الانسان بگیرد، چراكه هر لطفى از الطاف خدا، مسیر خاصّ خودش را دارد، یعنى همان‏طور كه شیرینى از طریق خاصّ خودش كه شكر است به ما مى‏رسد، انسانیت هم از طریق خاصّ خودش كه عین‏الانسان است به ما مى‏رسد و براى همین هم همیشه جهان‏

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 139

داراى حجّت‏الله است تا در هیچ زمانى انسان از گرفتن كمال انسانى از مسیر خاصّ خود محروم نباشد و پس از دقت كامل نسبت به این نكته و این‏كه متوجه طریق خاص انسانیت انسان‏ها باید بود، نظر شما را به فراز بعدى جلب مى‏كنیم كه مى‏گوید:

اى خداى بزرگ! شهادت مى‏دهیم انسان خلاصه كائنات و میوه درخت عالم وجود است و انسان كامل یعنى امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف)، زبده و اصل و گوهر آدمیت است و انسانیت انسان‏ها همه در تحت قبضه انسان كامل است، زیرا كه او واسطه فیض بین خدا و خلق است و آدمیت ما از انسان كامل سیراب مى‏شود، همچنان‏كه بدنمان از طبیعت فربه مى‏گردد.

گفتیم انسانیت انسان‏ها در قبضه امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف) است و نه وجود انسان‏ها. وجود ما و وجود امام (علیه اسلام) و همه موجودات دراثر فیض حق‏تعالى موجود است، چون او وجود مطلق است. امّا خداوند، امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف) را واسطه فیض قرار داده است و به ما هم فرموده است: «یا ایهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوااللهَ وَ ابْتَغُوا الَیهِ الْوَسیلَة»[2]؛ یعنى اى مؤمنان! تقواى الهى پیشه كنید و در راستاى به دست آوردن تقواى الهى، به دنبال وسیله و واسطه‏هاى آن تقوا باشید. آرى خدا آب را وسیله سیراب كردن ما قرار داده است، حالا براى آدم شدن ما امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف)، یعنى انسان كامل را وسیله قرار داده است، پس باید او را و مقام امامت او را شناخت‏و به او عشق ورزید، چراكه شایسته عشق‏ورزیدن است و او منِ كامل ما انسان‏ها است و همان‏طور كه وجود ما

مبانى معرفتى مهدویت، ص: 140

به واسطه وجود مطلق حق، موجود مى‏شود، انسانیت ما نیز به واسطه وجود عین‏الانسان، یعنى امام‏زمان (عجل الله تعالی فرجه الشريف) موجود مى‏گردد.

 

[1] ( 1)- براى روشن شدن معنى« قلب بودن» بودن حضرت حجّت( ع) مى‏توانید به نوشتار« امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قلب عالم هستى» رجوع بفرمایید.

[2] ( 1)- سوره مائده، آیه 35.

Share