فضیلت و اهمیت لیله الرغائب در بیان استاد فیاض بخش

فضیلت و اهمیت لیله الرغائب در بیان استاد فیاض بخش همراه با توصیه هایی برای بهره مندی هرچه بیشتر از ماه ارجمند رجب

فضیلت و اهمیت لیله الرغائب در بیان استاد فیاض بخش

فضیلت و اهمیت لیله الرغائب در بیان استاد فیاض بخش همراه با توصیه هایی برای بهره مندی هرچه بیشتر از ماه ارجمند رجب

مطالب مرتبط و پیشنهادی:

فضیلت و اهمیت لیله الرغائب در بیان استاد فیاض بخش

لیلة الرغائب

بر اساس روایات ما، ممتازترین شب‏ ها در همه‏ سال، سه شب است که همگی در این ماه‏ های سه‏ گانه واقع شده: 

❖❖❖ اولی شب جمعه‏ اول ماه رجب است به نام «لیلة الرغائب»، دوم شب نیمه‏ شعبان که نامش «لیلة البرات» است و دیگر شب های قدر در ماه مبارک رمضان که «لیلة القدر» است.

معنی لیلة الرغائب

❖ رغائب جمع «رغیبة» است و رغیبة به معنای عطای کثیر است؛ یعنی در چنین شبی، درهای رحمت الهی بی حساب باز است. ترکیب «لیلة الرغائب» اضافه‏ موصوف به صفت خود است، بدین ترتیب لیلةالرغائب یعنی «اللیلة التی فیها الرغائب» یعنی شبی که در آن عطایای الهی کثیر است، سپس موصوف به صفتش اضافه شد و «لیلة الرغائب» گردید.

صاحب مراقبات، جمال السالکین، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، مطلبی به این مضمون می فرماید که ماه رجب اول ورود به میهمانی الهی است و تو ببین در این ضیافت الهی با کدامین لباس و زیور بر مولای خود وارد می شوی!

تلطیف عمل مهم تر از تکثیر در عمل است؛ لذا در اولین شب جمعه ماه رجب که شب عطای خاصّ الهی است، اولین دعایمان مغفرت و طلب استعداد ورود به ضیافت خاص الخاص پروردگار باشد؛ تا در همان شب جمعه اول پاک شویم و اجازه ورود به سرای محبوب را در همه ضیافت سه ماهه داشته باشیم. در حالی که در ماه رمضان این طور نیست، شب قدر آن در آخر ماه است که این حساب دیگری دارد. درباره اعمال مخصوص این شب، به آنچه در مفاتیح الجنان آمده اکتفا می کنیم.

پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلّم) فرمودند: غافل از اولین شب جمعه ماه رجب نشوید که ملائکه، آن شب را «لیلة الرغائب» نامیدند. این بیان پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلّم) که ملائکه چنین نامی بر این شب نهادند، از آن روست که آن‏ها عالم بالا را می بینند و مشاهده می کنند که چگونه کرور کرور عطای کثیر و نعم و رحمت های خاص الهی در آن شب سرازیر است؛ لذا می گویند این شب، شب عطای کثیر است.

سپس حضرت می فرمایند: زمانی که یک سوم از شب گذشت، تمام ملائک آسمان و زمین به عالم دنیا می آیند و گرد خانه خدا طواف می کنند و خداوند توجه خاص به ملائکه خود می کند. توجّه کنیم که خیلی اوقات ملائک زمینی برای انسان دعا می کنند، ولی در آن شب عزیز، ملائکه آسمانی، یعنی میکائیل و جبرائیل و اسرافیل و ملائکه مقدّس الهی که دعایشان قطعاً مستجاب است، دست به دعا برمی دارند. خداوند به ملائکش می فرماید در این شب هر دعایی دارید بخواهید تا من اجابت کنم، و ملائک دعا می کنند: خدایا، روزه داران ماه رجب را بیامرز.

منبع : ادب حضور (دفتر اول)، ص۷۹.

Share