آواتار/ سرماخوردگی در طب اسلامی

تصویر پروفایل

اگر  زكام [سرما خوردگی]  در تابستان پيش آيد ، در هر روز ، يك خيار بخورد و از نشستن در آفتاب ، خوددارى ورزد .[*]

پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) درباره فواید زکام [ سرماخوردگی ] فرمودند: " زُکام، سربازی از سربازان خداوند عز و جل است که خدای عز و جل، آن را به سرکوب درد بر می‏ انگیزد و درد را از میان می‏ بَرَد[۱].

آن حضرت همچنین می فرمایند: "چهار چیز را ناخوشایند مدارید؛ زیرا که برای چهار چیز، سودمندند: زکام را ناخوشایند مدارید؛ زیرا مایه ایمنی از جذام است. کورَک‏ ها را ناخوشایند مدارید؛ زیرا مایه ایمنی از پیسی‏ اند. چشمْ‏ درد را ناخوشایند مدارید؛ زیرا مایه ایمنی از کوری است. و سرفه را ناخوشایند مدارید؛ زیرا مایه ایمن از فلج شدن است. [۲]

همچنین از امام صادق(علیه السلام) روایت شده که فرمودند: "پیامبر خدا، زکام را درمان نمی‏ کرد و می‏ فرمود: "هیچ کس نیست که رگی از جذام در او نباشد؛ و چون زکام به شخص برسد، این رگ را درهم می‏ کوبد[۳].

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در حدیثی دیگر می فرمایند: "هیچ انسانی نیست، مگر این که در سرِ او رگی از جذام هست. پس خداوند، زکام را به نابودی آن بر می‏ انگیزد و زکام آن را می‏ سوزانَد. هر گاه کسی از شما زکام یافت، آن را واگذارد و درمان نکند، تا آن که خداوند خود، آن را درمان سازد[۴].

 

پی نوشت :
*-طبّ الإمام الرضا (عليه‏ السلام) ، صفحه ۳۷.
۱- الکافی، جلد ۸ ، صفحه ۳۸۲ ، حدیث ۵۷۸.
۲- الخصال، صفحه21، حدیث ۳۲.
۳- الکافی، جلد ۸ ، ص۳۸۲ ، ح ۵۷۹.
۴- الدعوات، صفحه ۱۲۱ ، حدیث ۲۹۵.
---------------------------
مطالعه بیشتر در :
پیشگیری و درمان آنفلوانزا با طب سنتی

Share