یکی از جاهای استجابت دعا در کلام حضرت علی علیه السلام + حدیث
یکی از جاهای استجابت دعا در کلام حضرت علی علیه السلام :
اموری که به عنوان آداب و شرایط برای دعا شمرده میشود، خیلی زیاد است و من نمیخواهم همه آن امور را برشمُرم؛ مثلاً موقع وضو گرفتن و موقع اذان، دعا مستجاب است. اینها چیزهای عمومی است. در این مواقع اگر دعا كنید، دعا بُردش بیشتر میشود. اما یکی از موقعیتهایی که برای استجابت دعا آورده اند، این است كه انسان وقتی بر سر مزار اهل قبور رفت دعا كند. آن کسی که پدر و مادرش را از دست داده است، وقتی بر سر مزارشان رفت اگر آنجا دعا کند، دعا آنجا مستجاب میشود.
این ربطی به مسجد الحرام و اعتاب مقدسه ندارد. نه خانه خدا است، نه مسجد است؛ هیچ کدام اینها نیست. در این مسأله یك نكته دیگر نهفته است و آن همان وجه مشترکی است که من در این مباحث مطرح کردم. وقتی كه به زیارت اهل قبور رفتی، به یاد مرگ میافتی و میفهمی كه تو هم یک روز باید زیر این خاکها بروی. آنوقت میفهمی که در نهایت سر و کارت با خدا است. [ حالا خوب شد این به ذهنم آمد که این را بگویم.]
ما در روایات داریم كه یکی از جاهایی که دعا مستجاب است، آنجایی است که به زیارت اهل قبور و پدر و مادرت میروی. حالا انسانهای دیگر را تو ندیدی، ولی پدر و مادر خودت را که دیدی؛ دیدی که بعد از چند سال زندگی راهشان به اینجا رسید. دیدی چه شد؟! بدان که تو هم می میری! آنوقت به یاد مرگ و قیامت میافتی و در آنجا متوجه خدا میشوی و صدایت بلند میشود كه «ای خدا، مرا ببخش!».
امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام می فرمایند :
زُورُوا مَوْتَاکُمْ فَإِنَّهُمْ یَفْرَحُونَ بِزِیَارَتِکُمْ وَ لْیَطْلُبْ أَحَدُکُمْ حَاجَتَهُ عِنْدَ قَبْرِ أَبِیهِ وَ عِنْدَ قَبْرِ أُمِّهِ بِمَا یَدْعُو لَهُمَا ؛
به زیارت قبر مرده هایتان بروید ، زیرا آنان با زیارت شما خوشحال می شوند و شما خواسته هایتان را بر سر قبر پدر و مادرتان از خداوند بخواهید که خدا به احترام آنها دعای شما را اجابت می کند .
منبع : اصول كافي، جلد 3، صفحه 230.
افزودن دیدگاه جدید