زندگینامه شهید محمد نوژه (۱۳۲۴ - ۱۳۵۸)

25 مرداد ماه؛
سرلشکر خلبان شهید محمد نوژه
شهید محمد نوژه هشتم فروردین ماه سال ۱۳۲۴ ه.ش در تهران و در خانواده ای متدین و مذهبی به دنیا آمد. و سرانجام در 25 مرداد ماه 1358 به درجه رفیع شهادت نائل شد.

زندگینامه شهید محمد نوژه (۱۳۲۴ - ۱۳۵۸) - سرلشکر خلبان محمد نوژه

شهید محمد نوژه هشتم فروردین ماه سال ۱۳۲۴ ه.ش در تهران و در خانواده ای متدین و مذهبی به دنیا آمد. و سرانجام در 25 مرداد ماه 1358 به درجه رفیع شهادت نائل شد.

وی تحصیلات خود را تا اخذ مدرک دیپلم ریاضی در زادگاهش پی گرفت و در همان سال وارد دانشگاه افسری شد و بعد از اتمام دانشکده جهت طی دوره سامانه های کنترل سلاح به آمریکا اعزام شد، اما علاقه وافر او به خلبانی باعث شد تا وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شود.

شهید محمد نوژه دوره مقدماتی پرواز را در ایران و دوره تکمیلی آن را در آمریکا فرا گرفت و در سال 1351 با اخذ نشان و مدرک خلبانی به جمع خلبانان اف-4 پیوست.

وی در طول دوران خدمت خویش به عنوان افسر سامانه های کنترل اسلحه گردان 101 شکاری، رئیس شعبه عملیات مشترک، معاونت عملیات پایگاه ششم، فرمانده گردان 31 شکاری پایگاه سوم در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عهده دار مسؤولیت هایی بوده که در کمال صداقت به انجام رسانیده است.

سرلشکر خلبان محمد نوژه مأموریت های بسیاری را انجام داد تا سرانجام در پی فرمان امام خمینی (رحمه الله) برای کمک به [شهید] دکتر مصطفی چمران (رحمه الله) که در ماموریتی پرمخاطره هلی کوپتر او مورد اصابت گلوله واقع شده و در نتیجه وی در محاصره مهاجمان مسلّح گرفتار آمده بود، داوطلبانه به این عملیات اعزام شد.

وی در تاریخ 25/ مردادماه / 1358 به همراه ستوان یکم خلبان بشیر موسوی(کابین عقب) که به جهت پشتیبانی از بالگردهای نیروی زمینی ارتش و ستون اعزامی کرمانشاه به پاوه اعزام شده بود پس از انجام عملیات، در حین انجام گشت های هوایی، هواپیمای آنها مورد اصابت آتشبار عناصر ضد انقلاب قرار گرفت و از کنترل خارج شد.

سرلشکر خلبان محمد نوژه , شهید محمد نوژه

درحالی که دست راست خلبان کابین جلو در اثر اصابت گلوله به درون کابین قطع شده بود، متأسفانه هیچیک از خلبانان فرصت استفاده از صندلی پران را نیافتند و هواپیما به کوه اصابت کرد و در منطقه قشلاق بین پاوه و روانسر سقوط کرد و در حالی که سرگرد خلبان محمد نوژه روزه بود با خون خویش افطار کرد.

در پی این واقعه و به پاس اولین شهید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پایگاه سوم شکاری همدان که قبل از انقلاب به پایگاه شاهرخی و بعد از پیروزی انقلاب به پایگاه حر معروف بود به پایگاه شهید سرلشکر خلبان محمد نوژه تغییر نام یافت.

Share