آتش جهنم از منظر آیات و روایات

تعداد کلمات 728 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
کیفیت آتش جهنم در احادیث اهل بیت علیهم السلام
در جهنم آتش هست اما آتش ها و مارها و سایر توصیفاتی که برای جهنم و یا نعمت های بهشتی نقل می شود نه از نوع دنیوی هستند و نه فقط برای تقریب به ذهن می باشند. در قرآن درباره ی آتش جهنم آیات بسیاری آورده شده است.

آتش جهنم از منظر آیات و روایات

در جهنم آتش هست اما آتش ها و مارها و سایر توصیفاتی که برای جهنم و یا نعمت های بهشتی نقل می شود نه از نوع دنیوی هستند و نه فقط برای تقریب به ذهن می باشند. در قرآن درباره ی آتش جهنم آیات بسیاری آورده شده است. همچنین احادیث بسیاری در مورد آتش جهنم وجود دارد. با ما همراه باشید تا در مورد کیفیت آتش جهنم در آیات قرآن و  احادیث اهل بیت علیهم السلام بیشتر بخوانید.

کیفیت آتش جهنم در احادیث اهل بیت علیهم السلام

آیا آتش جهنم مانند آتش این دنیا است؟

امام صادق علیه السلام در این باره فرموده است: روزى پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم نشسته بودند، ناگاه جبریل در حالى که رنگ پریده، اندوهگین و افسرده بود آمد. پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: چرا تو را چنین اندوهگین و افسرده می بینم؟ گفت: اى محمد! چرا چنین نباشم که امروز کوره هاى جهنم افروخته شد؟ رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم پرسیدند: کوره هاى دوزخ چیست؟ گفت: خداوند متعال فرمانى صادر فرمود که هزار سال دوزخ را برافروختند تا سرخ شد، و سپس فرمان داد هزار سال دیگر هم برافروختند تا از سرخى به سپیدى گرایید.

باز فرمان داد هزار سال دیگر برافروختند، آن چنان که سیاهى وحشت زا گردید و اگر یک حلقه از زنجیرى که درازى آن 70 ذرع است، بر دنیا نهاده شود، از گرماى آن همه جهان ذوب خواهد شد، و اگر قطره اى از گنداب هاى دوزخ بر آب هاى زمین فرو افتد، همه اهل دنیا از بوى گندش نابود خواهند شد. 

امام صادق علیه السلام می فرماید، پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و جبریل علیه السلام گریستند. خداوند فرشته اى پیش آن دو فرستاد و فرمود: خدایتان بر شما سلام مى رساند و مى فرماید شما را از اینکه گناهى انجام دهید که در دوزخ عذابتان کنم، در پرده عصمت و امان قرار دادم. آنچه از این روایت و روایات مشابه استفاده می شود، این است که عذاب های جهنم با عذاب های این دنیا قابل مقایسه نیست، چنان که نعمت های بهشتی نیز با نعمت های این جهان قابل مقایسه نیست.

کیفیت آتش جهنم در احادیث اهل بیت علیهم السلام

پيامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند : لَو أنَّ شَررَةً من شرَرِ جَهنّمَ بالمَشْرِقِ ، لَوجدَ حَرَّها مَن بالمَغْرِبِ : اگر يک جرقّه از جرقّه هاى دوزخ در شرق عالم بيفتد كسانى كه در غرب عالم به سر مى برند گرماى آن را مى يابند.

رسول خدا صلى الله عليه و آله : أدْنى أهلِ النّارِ عذابا يَنْتَعِلُ بنَعْلَينِ مِن نارٍ ، يَغْلي دِماغُهُ مِن حَرارَةِ نَعْلَيهِ . كم عذاب ترين اهل دوزخ ، دو كفش از آتش به پا دارد كه از حرارت آنها مغزش به جوش مى آيد.

حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند : لَوِ إجتَمَعَ الناسُ عَلی حُبِّ عَلِیّ بنِ ابی‌طالبٍ لَما خَلَقَ اللهُ النارَ! اگر تمام مردم در دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیه السلام یکدل بودند و وحدت کلمه داشتند، خداوند آتش جهنم را هرگز نمی آفرید!

امیرالمومنین على عليه السلام می فرمایند : احذَروا نارا قَعْرُها بَعيدٌ، و حَرُّها شَديدٌ، و عَذابُها جَديدٌ، دارٌ لَيس فيها رَحمَةٌ، و لا تُسمَعُ فيها دَعْوةٌ، و لا تُفَرَّجُ فيها كُرْبةٌ. بترسيد از آتشى كه ژرفايش بسيار است و گرمايش شديد و عذابش نو به نو. سرايى است كه در آن رحمتى نباشد و دعا و خواهشى در آن شنوده نشود و اندوهى در آن زدوده نگردد.

امام على عليه السلام : نارٌ شديدٌ كَلَبُها، عالٍ لَجَبُها، ساطِعٌ لَهَبُها ، مُتأجِّجٌ سَعيرُها، مُتَغيّظٌ زَفيرُها، بَعيدٌ خُمودُها، ذاكٍ وَقودُها، مُتَخوَّفٌ وَعيدُها. آتشى است سخت گزنده، امواجش خروشان و بلند، زبانه اش شعله ور، خروشش خشم آلود، فسرده شدنش دور و دير، آتش گيره اش فروزان و تهديدش هراس انگيز.

امام جعفر صادق علیه السلام در مورد آتش جهنم فرمودند : آتش دنیا یک بخش از ۷۰ بخش آتش جهنم است، آتش جهنم ۷۰ بار با آب خاموش شده سپس شعله ور گردیده تا به آتش دنیا تبدیل گشته است و اگر چنین نبود هیچ انسانی طاقت تحمل آتش را نداشت! جهنم (Gehenna) نام دره ای است در نزدیکی اورشلیم (بیت المقدس) که در جنوب کوه صهیون واقع است.

امام صادق علیه السلام : ما مِنْ قَدَمٍ سَعَتْ‏ اِلَی الْجُمُعَةِ اِلاّ حَرَّمَ اللّهُ جَسَدَها عَلَی النّارِ: هیچ قدمی نیست که در راه نماز جمعه برداشته شود مگر آنکه خدا بدن آن را بر آتش حرام می‏ سازد.

کیفیت آتش جهنم در احادیث اهل بیت علیهم السلام

پدیدآورنده: 
Share