ضیاءالصالحین طرز تهیه آش شله قلمکار با طعمی خوشمزه | ضیاءالصالحین

طرز تهیه آش شله قلمکار با طعمی خوشمزه

طرز تهیه آش شله قلمکار با طعمی خوشمزه

آش شله قلمکار یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده می شود.

آش ، آش شله قلمکار ، طرز تهیه آش شله قلمکار

مواد لازم برای درست کردن آش شله قلمکار

  • گوشت بدون استخوان: نیم کیلو
     
  • پیاز متوسط: 4 عدد
     
  •  سبزی: جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
     
  • نخود و لوبیاچیتی: از هرکدام یک فنجان
     
  • نعناع داغ: به مقدار لازم
     
  • روغن: نصف فنجان
     
  •  برنج: یک فنجان
     
  • نمک و فلفل: به اندازه دلخواه

آش ، آش شله قلمکار ، طرز تهیه آش شله قلمکارآش شله قلمکار

 

طرز تهیه آش شله قلمکار

برای تهیه ی این آش قدیمی بهتر است قبل از هر کاری شب قبل حبوبات را خیس کنید تا بهتر بپزند. برای تهیه ی این آش پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید. گوشت ها را به تکه های کوچکی تقسیم کرده و با پیاز کمی تفت دهید .

سپس سه لیوان آب داغ به ظرف مورد نظر اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.بعد از اینکه گوشت به طور کامل پخت آن را به وسیله ی گوشتکوب له کرده و بکوبید و به مواد آش اضافه کنید. حبوبات و برنج و سبزی خرد شده و فلفل و گوشت له شده را که با هم مخلوط کردید به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و کاملا جا بیفتد. وقتی که آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با  نعنا داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.

آش ، آش شله قلمکار ، طرز تهیه آش شله قلمکار

نکاتی طلایی برای پخت آش شله قلمکار :

  1. در تهیه این آش بجای اسفناج می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
     
  2. در صورت در دسترس نبودن سبزی ترخون و مرزه تازه از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنید. فقط باید سبزی ها را دو تا سه ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد آبکش کرده و استفاده کنید.
     
  3. از عصاره طعم دهنده گوشت هم می توانید به جای آب گوشت در آش شله قلمکار استفاده کنید.
     
  4. پیاز داغ زیاد باعث خوشمزه تر شدن آش شله قلمکار می شود.
     
  5. اضافه کردن مقداری ماست در انتهای پخت آش باعث خوشمزه تر شدن آن می شود .
     
  6.  برای اینکه آش شله قلمکار شما غلظت بیشتری داشته باشد و میزان کش دار شدن آن بیشتر شود هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را از استخوان جدا کرده و بگذارید با بقیه مواد بجوشد.
     
  7. در این آش حبوبات را با گوشتکوب له کنید و گوشت را ریش ریش کنید و در آش بریزید. یا نصف گوشت را همراه حبوبات بکوبید و نصف دیگر را ریش ریش کرده و در انتها با هم مخلوط کنید.
     
  8. آش را در حین پخت مرتب هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد. همچنین حرارت زیر شعله آش را ملایم کنید تا به آرامی بپزدو پخته شود.

     9. آش شله قلمکار معمولاً با طعم تند مصرف می شود پس فلفل بیشتری به آن بزنید.

    10.افرادی که دارای کلسترول بالا می باشند میتوانند به جای آب قلم از آب معمولی استفاده کنند که چربی کمتری داشته باشد.

       11.  کالری یک کاسه ماست خوری آش بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 گرم می باشد.

نکات تکمیلی در مورد آش شله قلمکار

  • آش شله قلمکار جزو آش و حلیم می باشد 
  •  
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
  •  
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت می باشد .
  •  
  • آش شله قلمکار را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید . 
  •  
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
  •  
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد .

برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.

Share