طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با نکات طلایی و ضروری

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با نکات طلایی و ضروری

باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است که در این بخش  طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی را خدمت شما عزیزان آموزش می دهیم.

باقلا قاتق ، طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

  • پاچ باقلای کشاورزی      300گرم
     
  • تخم مرغ   3 عدد
     
  • شوید خشک     4 حبه
     
  • کره یا روغن زیتون     100 گرم
     
  • سیر کوبیده شده   4 حبه
     
  • آب    1 لیتر
     
  • دارچین    به مقدار نیاز
     
  • نمک ، فلفل و زردچوبه   به مقدار کافی

باقلا قاتق ، طرز تهیه باقلا قاتق گیلانیباقلا قاتق

 

مرحله درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

پوست باقلا را جدا کنید و به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید . بعد از کمی تفت دادن باقلا ، سیر کوبیده شده ,شوید و کمی زردچوبه و نمک  را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند. سپس ا لیتر آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و وقتی آب داخل  باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه می کنیم . تخم مرغ ها باید کاملا  پخته شوند و نباید  در غذا هم زده شوند . در پایان پخت باقلا هم می توانید آن را با کمی دارچین و نمک خوش عطر تر و لذیذ تر کنید.

نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

  • پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید. 
  • پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.
  •  تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
  • شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
  • اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
  • حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
  • از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود. 
  • این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
  • اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید. 

نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق

  • باقلا قاتق جزو غذای محلی - گیلانی می باشد 
  •  
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه 
  •  
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه می باشد .
  •  
  • باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید . 
  •  
  • همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
  •  
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد .
     

برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.

Share