اغتشاشگران ایران، مردم و ملت را نشناختند

آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
آیت الله مکارم شیرازی

به گزارش خبرنگار ضیاءالصالحین به نقل از حوزه، حضرت آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم اظهار داشتند: خوشبختانه آتش فتنه خاموش شد؛ اما دشمنان از تلاش باز نایستاده اند و منتظر هستند تا فرصت دیگری به دست آورده و آتش دیگری روشن کنند.

اغتشاشگران ایران، مردم و ملت را نشناختند
ایشان ابراز داشتند: خوشبختی این است که این افراد، ایران، مردم و ملت ما را نشناختند؛ خیال می کردند آتش فتنه ای روشن کرده و عده ای را به میدان بکشانند، مسئله تمام می شود؛ غافل از اینکه انبوه ملت پشتیبان کشور، نظام، دین، قرآن و ... هستند؛ چطور باور می کنند که این ملت را می توان تکان داد؛ به همین دلیل هر روز فتنه ای ایجاد کرده و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، سرشان به سنگ می خورد.
این مرجع تقلید خاطرنشان ساختند: بیایید این ملت را بشناسید؛ حامیان نظام و اسلام را بشناسید و از همه مضحک تر اینکه می خواهند فتنه ای به صورتی که ملاحظه کردید، به سازمان ملل بکشانند و بیان کنند که این حرکات در ایران امنیت دنیا را به خطر می اندازد.
معظم له تصریح کردند: چقدر عقل این افراد کم است؛ چقدر درکشان از شرایط و اوضاع کم است؛ متأسفانه این افراد نمی فهمند و دست به این اعمال می زنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان داشتند: نکته دیگری که باید ذکر کنیم، این است که در گوشه و کنار مشاهده می کنیم که افرادی پس از خاموش شدن آتش فتنه، به دنبال آن هستند نزاع های انتخاباتی به راه انداخته و این مشکلات را به گردن این جناح و آن جناح بیاندازند.

امروز، روز وحدت است و با صراحت عرض می کنم تضعیف قوای سه گانه صحیح نیست
ایشان با تأکید بر اینکه امروز، روز وحدت است، اظهار داشتند: بنده با صراحت عرض می کنم که تضعیف سه قوه صحیح نیست؛ همه قوه ها اشکالاتی دارند که باید اصلاح کنند؛ اما تضعیف هرکدام از این سه قوه، کار بسیار زشت و حرکتی خطاست.
این مرجع تقلید ابراز داشتند: باید همه دست به دست یکدیگر داده و مشکلات را حل کنیم؛ اما کسی بیاید ریاست جمهور را نفی کند؛ قوه قضائیه را نفی کند؛ این حرکات عاقلانه نیست؛ بنابراین خدا نکند افرادی بخواهند دعواهای جناحی درست کرده و بگویند این اغتشاش برای فلان جناح بوده است.

اکثریت قاطع شرکت کنندگان در اغتشاش از فضای مجازی الهام گرفته بودند
این استاد برجسته حوزه افزودند: بازجویان اغتشاشگران بیان کرده اند که اکثریت قاطع این افراد از فضای مجازی الهام گرفته بودند؛ پس نباید این مسائل را گردن یکدیگر بیاندازیم؛ امروز وقت این سخنان نیست؛ وقت اتحاد و انسجام است؛ وقت انتقاد منطقی و پیشنهاد اصلاح است و حرکتی غیر از این، نه مطابق با عقل است؛ نه مطابق با دین.
معظم له خاطرنشان ساختند: بالاخره باید بدانیم اگر فضای مجازی اصلاح نشود، مشکل حل نخواهد شد؛ اینکه می گوید فلان پیام رسان را تا چند روز دیگر فعال می کنیم، اشتباه است؛ بنده سوال می کنم آیا فضای مجازی که تمام اختیار آن در دست دیگران می باشد، عاقلانه است که 15 هزار شغل در آن وجود داشته باشد؟ و هر وقت دلشان بخواهد حرکتی در آن انجام دهند؟

مخالف فضای مجازی نیستیم
این مفسر قرآن کریم تصریح کردند: ما مخالف فضای مجازی نیستیم؛ بلکه می گوییم بیاییم فضای سالم ایجاد کنیم و این امکان پذیر است؛ نباید با گذشت زمان، مشکلات موجود در فضای مجازی را فراموش کنیم که در این صورت، مجدد در همان دام خواهیم افتاد.

نکته ای برای مسئولان کشور و مسئولان شهرداری تهران
حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان داشتند: بنده در اخبار مشاهده کردم که شهرداری تهران محلی برای اعتراضات آماده کرده است که البته خوب است؛ اما شرط آن این است که مسئولین هم به آن مکان رفته و اعتراضات را بشنوند و راه حل ها را دریافت کنند.
ایشان اظهار داشتند: اعتراض به تنهایی کفایت نمی کند؛ بلکه مسئولین باید اعتراضات و راه حل گروه های گوناگون را بشنوند و عمل کنند.  برخی افراد به دنبال توجیه اغتشاشات هستند و می گویند که ربطی به مشکلات اقتصادی مردم ندارد؛ باید واقعیت ها را چه تلخ باشد؛ چه شیرین، پذیرفت و به دنبال درمان مشکلات بود.
معظم له در بخش دیگر از سخنان خود به روایتی از حضرت امیر(علیه السلام) اشاره کردند و گفتند: امام علی(علیه السلام) فرمودند: «إِنَّ أَخْسَرَ النَّاسِ صَفْقَةً وَ أَخْيَبَهُمْ سَعْياً رَجُلٌ أَخْلَقَ بَدَنَهُ فِي طَلَبِ امَالِهِ«» وَ لَمْ تُسَاعِدْهُ الْمَقَادِيرُ عَلَى إِرَادَتِهِ فَخَرَجَ مِنَ الدُّنْيَا بِحَسْرَتِهِ وَ قَدِمَ عَلَى الْآخِرَةِ بِتَبِعَتِهِ/ زيانكارترين مردم در داد و ستد و نوميدترين آنها در كوشش و تلاش مردى است كه براى رسيدن به آرزوهاى خود بدنش را كهنه گرداند (خويش را پير نموده عمر بسر برد) و قضاء و قدرها او را به اراده و خواستش يارى نكرده (به آرزوهايش نرسيده) پس با حسرت و دريغ از دنيا برود و با گناهانش (كه از تلاش بسيار به او رسيده) به آخرت وارد شود».
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساختند: با توجه به این روایت، سعادت در آرامش است و آرامش هم در سایه ایمان و قناعت حاصل می شود.

Share