تأملی درباره روز پدر

سید حسین سیدی
روز پدر

بسم الله الرحمن الرحیم
به نظر می رسد علت نامگذاری سیزده رجب به روز پدر، این حدیث حضرت زهرا(سلام الله علیها) باشد. «ابَوا هِذِهِ الاْمَّةِ مُحَمَّدٌ وَ عَلىُّ، یُقْیمانِ اودَّهُمْ، وَ یُنْقِذانِ مِنَ الْعَذابِ الدّائِمِ إنْ اطاعُوهُما، وَ یُبیحانِهِمُ النَّعیمَ الدّائم إنْ واقَفُوهُما.»[1]
حضرت محمد(صلى اللّه علیه و آله) و على (علیه السلام)، والدین این امّت هستند، چنانچه از آن دو پیروى كنند آنها را از انحرافات دنیوى و عذاب همیشگى آخرت نجات مى دهند؛ و از نعمت هاى متنوّع و وافر بهشتى بهره مندشان مى سازند.
این حدیث حضرت امیر(علیه السلام) را پدر و مولای امت شیعه می داند و پیروی از ایشان را سبب عاقبت به خیری انسان در این دنیا و آخرت می داند.
برای تقریب به ذهن مثالی می زنیم. انسان با اطاعت از پدر خود، بخاطر تجربه او و غیره، سعی در عاقبت به خیری خود دارد. انسان شیعه نیز با اطاعت از پدر معنوی خود(حضرت مولا) به دنبال عاقبت به خیری خود است؛ با این تفاوت که حضرت علی(علیه السلام) معصوم است و هر چه را که خدا فرموده، به ما دستور می دهد؛ ولی ممکن است پدر انسان ...
 پدران و مردان جامعه اسلامی، باید با پدر معنوی شیعه، خود را هماهنگ کنند؛ هر کس در اطاعت از پدر معنوی شیعه، بیشتر همت گمارد، او عاقبت به خیرتر است.
ان شاءالله

پی نوشت:
1ــ بحارالا نوار: ج 23 ص 259.

Share