اعدام "بنیتو موسولینی" دیكتاتور فاشیست توسط میهن پرستان ایتالیا (1945م)

28 آوریل
بنیتو موسولینی,benito mussolini,گنجینه تصاویر ضیاءالصالحین

بنیتو موسولینی دیكتاتور پیشین ایتالیا در 20 ژوئیه 1883م در خانواده فقیری در شمال ایتالیا متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، به روزنامه نگاری روی آورد. موسولینی در 23 مارس سال 1919م با استفاده از شورش ها و هرج و مرج موجود در ایتالیا، حزب فاشیست را به وجود آورد و رهبری آن را بر عهده گرفت. با پیروزی این حزب در انتخابات سال 1922م، موسولینی با جلب رضایت پادشاه ایتالیا، به نخست وزیری رسید و با شدت عمل، كشور را از وجود مخالفان خود پاك نمود. وی در اندك زمانی، ایتالیا را زیر سلطه حزب فاشیست درآورد و هم زمان در دوران حكومتش فعالیت های عمرانی فراوانی انجام داد. با روی كار آمدن هیتلر در آلمان، موسولینی به او نزدیك شد به طوری كه در طی سال های 1936 الی 1939م نیروها و تجهیزات ایتالیا همراه با نیروهای آلمان در جنگ های داخلی اسپانیا به نفع سلطنت طلبان فعالیت می كردند.
موسولینی برای استحكام موقعیت ایتالیا در دریای مدیترانه و تسلط بر دریای آدریاتیك، در سال 1939م به آلبانی حمله برد و با وجود مقاومت شدید مردم آن، این كشور را تسخیر نمود. با آغاز جنگ جهانی دوم در سال 1939م موسولینی رسماً حمایت خود را از هیتلر اعلام كرد و سال بعد نیز آشكارا، ارتش ایتالیا را وارد صحنه های جنگ نمود. وی پس از یك رشته پیروزی ها و شكست ها و اشغال ایتالیا، در 25 ژوئیه 1943م، از طرف پادشاه، بر كنار شد و از آن پس، سیاست ایتالیا، علیه آلمان ادامه یافت. موسولینی پس از بركناری، در نقطه ای در یك صد كیلومتری رم زندانی شده بود اما با كمك خلبانان ورزیده آلمانی در 12 سپتامبر 1943م آزاد شد.
موسولینی پس از آن به مونیخ انتقال یافت و پس از ملاقات با هیتلر، برای تشكیل یك حكومت جمهوری طرفدار آلمان در شمال ایتالیا به میلان بازگشت. عمر حكومت جمهوری موسولینی هم بیش از پانزده ماه به طول نینجامید و موسولینی به دنبال پیشروی نیروهای متفقین به شمال ایتالیا، متواری شد. در نهایت، بنیتو موسولینی در حین فرار در لباس سربازان آلمانی، در 28 آوریل 1945م توسط یك گروه از پارتیزان های مخالف، شناسایى و دستگیر گردید و پس از یك محاكمه كوتاه، در 62 سالگی اعدام شد. به همراه موسولینی، كلارا پتاچی، معشوقه وی نیز حضور داشت كه علی رغم توانایى برای فرار، از بنیتو جدا نشد. موسولینی در حالی در سال 1935م به این زن كه همسر یكی از افسران جوان ارتش ایتالیا بود، دلبسته شد كه خود دارای همسر و پنج فرزند بود. افشای رابطه نامشروع او با یك زن، به حیثیت و موقعیت سیاسی موسولینی لطمه شدیدی وارد ساخت. پس از تیرباران موسولینی و كلارا پتاچی، جنازه های آن دو را به صورت وارونه در ملأ عام به نمایش گذاشتند.

 

Share