خداوند، دوستدار و رشد دهنده مقاومت

سید حسین سیدی
مقاومت در قرآن

این روزها خبرهای خوشی از جبهه مقاومت به گوش می رسد. جبهه مقاومت موفق شد بار دیگر، کارآیی و ثمربخش بودن خود را به جهانیان ثابت کند. «نیروهای مقاومت با همکاری ارتش لبنان علیه جبهه النصره که سه سال ارتفاعات عرسال را در اشغال خود قرار داده بود، دست به عملیات زدند که در نهایت نیروهای جبهه النصره پس از آنکه بیش از 90 درصد از مناطق تحت کنترل خود را از دست دادند برای مذاکره جهت خروج از منطقه اعلام آمادگی کردند.»[1]

آری، هر گاه عده ای در برابر دشمنان خدا و منافقان(تروریستهای به ظاهر مسلمان، ولی مسلمان کش)، فرهنگ مقاومت را پیش گیرند، نتیجه همین است که در عرسال لبنان می بینیم. قرآن در وصف مجاهدان مستحکم در برابر دشمنان خدا می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذينَ يُقاتِلُونَ في‏ سَبيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصُوصٌ؛‏[صف/4] خدا كسانى را دوست دارد كه صف‏زده در راه او جهاد مى ‏كنند [و از ثابت قدمى‏] گويى بنايى پولادين و استوارند.»
خداوند نه تنها انسانهای با اراده و مقاوم در برابر دشمنان دین را دوست دارد؛ بلکه آنها را به سوی عزت و سربلندی سوق می دهد. «أَنْ لَوِ اسْتَقامُوا عَلَى الطَّريقَةِ لَأَسْقَيْناهُمْ ماءً غَدَقاً؛[جن/16] و اگر بر طريقه (اسلام و ايمان) پايدار بودند آب (علم و رحمت و رزق) فراوان نصيبشان مى‏ گردانيديم.»[2]
در آیه فوق، لفظ(اسْتَقامُوا) استقامت کنند، بکار رفته است، و استقامت یعنی مقاومت و پایداری، و استقامت و مقاومت نظامی در مقابل دشمنان دین، یکی از اقسام مقاومت است.
آیه به ما می آموزد که اگر عده ای در راه خدا استقامت کنند، خداوند آنها را از نعمات زیادی برخوردار می کند، و امروز آزادی عرسال لبنان،  نتیجه استقامت و پایداری حزب الله لبنان است.

 

پی نوشت:
1ـــ کلیک کنید.
2ــ ترجمه الهی قمشه ای، ص573.

Share