FATF مسیرهای دور زدن تحریم را مسدود سازی می کند

FATF مسیرهای دور زدن تحریم را مسدود سازی می کند

کارگروه اقدام مالی FATF اجرای مؤثر تحریم های مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خود تعریف می کند و با جدیت تمام در پی اجرای آن است.

FATF مسیرهای دور زدن تحریم را مسدود سازی می کند

گزارش ۸۰ صفحه ای FATF در پی اجرای مؤثرتر تحریم های شورای امینت در قبال ایران و کره شمالی است. تمرکز گزارش fatf بر ضمیمه B: پاراگراف ۶ قسمت c قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران و مطابق با توصیه ۷ است.

تحریم های مالی هدفمند و تغییرات آن

بند یازدهم و دوازدهم این گزارش با تأیید ضمیمه B: پاراگراف ۶ قسمت c قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران پرداخته و همان حرف ها را تکرار می کند.

موضوع بندهای ۱۳ و ۱۴ به ترتیب تغییرات ایجادشده در تحریم های هدفمند مالی کره شمالی و ایران را بیان می کند. در بند ۱۴ گریزی به برجام می زند و تغییراتی را که به واسطه برجام در تحریم های مالی هدفمند ایجاد شده است را بیان می کند.[۱]

الزامات اجباری تحت استانداردهای FATF

بند ۱۵ این گزارش تأکید می کند که کشورها ملزم به اجرای مقررات مالی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل هستند همان طور که در فصل هفتم منشور سازمان ملل آمده است. یادداشت تفسیری توصیه ۷، الزامات خاصی را برای اجرای تحریم های هدفمند مالی در مورد تأمین مالی سلاح های کشتارجمعی می دهد. علاوه بر این، بند ۱۶ گزارش می افزاید که کشورها ملزم اند گزارش های اجرایی را به کمیته ای که به موجب قطعنامه ۱۷۱۸ (۲۰۰۶) سازمان ملل متحد ارائه شده است، ارسال نمایند .[۲]

موضوع دور زدن تحریم ها و جلوگیری از این اقدام موضوع بند ۱۸ فصل اول گزارش fatf است و کشورها را ملزم می کند تا با شناسایی شرکت های پوششی و ارائه اطلاعات به شورای امنیت سازمان ملل متحد، لیست موجود را گسترش دهند در این راستا مطابق بخش E توصیه ۷، باید در هر کشور مقامات صلاحیت دار وظیفه جمع آوری این اطلاعات را بر عهده بگیرند.

بند ۱۹ گزارش، الزاماتی را برای مقامات و سهامداران مالی و غیرمالی ایجاد می کند. این بند از آن ها می خواهد تا لیست افراد و نهادهای ایرانی که ذیل قطعنامه ۲۲۳۱[۳](۲۰۱۵) و کمیته [۴]۱۷۱۸ است را مدنظر داشته و نه تنها این افراد و نهادها بلکه تمامی هر فرد و یا نهادی که به این لیست کمک می کنند را نیز مدنظر قرار دهند.

شناسایی مسیرهای دور زدن تحریم ها

گزارش کارگروه اقدام مالی ارتباط شناسایی مسیرهای دور زدن تحریم ها را با نتیجه فوری ۱۱ بدین صورت بیان می کند که تحریم های مالی هدفمند در جهت انطباق به گونه ای رصد شده است تا همکاری و هماهنگی کافی و مؤثر بین مقامات مربوطه برای جلوگیری از دور زدن تحریم ها وجود داشته باشد.

بندهای ۲۷ تا ۳۰ جزئیاتی پیرامون شناسایی این مسیرها در اختیار قرار می دهد که بند ۲۸ به طور ویژه به لیست تحریمی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱(۲۰۱۵) اشاره دارد. در ادامه ضمن تشویق کشورها برای جلوگیری از دور زدن تحریم ها دربند ۳۰ معیارهایی را ارائه می دهد که موجب شناسایی این مسیرها می شوند./

هدی صادقی (خلاصه شده)

پی نوشت:
[1] (www.un.org/en/sc/2231/list.shtml)
[2] www.un.org/sc/suborg/en/sanctions/1718/implementation-reports
[3] www.un.org/en/sc/2231/list.shtml
[4] www.un.org/sc/suborg/en/sanctions/1718/materials

 
Share