اگر واکسن بزنم باز هم کرونا می گیرم؟

تعداد کلمات 625 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
اگر واکسن بزنم باز هم کرونا می گیرم؟
اگر کاملا واکسینه شده باشید باز هم ممکن است به کووید-19 مبتلا شوید. بنابراین باید از اجتماعات دوری کنید، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید و ماسک بزنید.

اگر واکسن کرونا بزنم باز هم کرونا می گیرم؟

سوالی که این روزها در بین مردم رایج است این است که اگر واکسن کرونا بزنم باز هم کرونا می گیرم یا نه. در ادامه به این سوال شما پاسخ خواهیم داد، با ضیاءالصالحین همراه باشید.

واکسن کرونا

اگر کاملا واکسینه شده باشید باز هم ممکن است به کووید-19 مبتلا شوید؟ فرقی نمی کند در برابر کووید-19 واکسینه شده باشید یا در انتظار واکسینه شدن باشید؛ به هر حال همچنان باید از اجتماعات دوری کنید، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید و ماسک بزنید.

واکسن هایی که در برابر کووید-19 ساخته شده اند بسیار موثرند و 80 تا 90% ایمنی ایجاد می کنند؛ اما به این معنی نیست که صد در صد افراد، صد در صد مواقع قرار است در برابر این بیماری ایمن باشند.
هیچ واکسنی برای هیچ بیماری وجود ندارد که تا این اندازه ایمنی ایجاد کند. بنابراین در هر برنامه ی واکسیناسیونی هر چند نادر اما مواردی از ابتلا در میان کسانی که کاملا واکسینه شده اند و کسانی که هنوز کاملا واکسینه نشده اند وجود خواهد داشت. علت چنین چیزی این نیست که واکسن ها موثر نیستند و مشکلی دارند، بلکه به این دلیل است که همانطور که گفتیم هر کسی که واکسینه می شود، صد در صد ایمن نخواهد بود. چیزی که همه ی پزشکان و کارشناسان روی آن تاکید دارند این است که حتما باید واکسن دریافت کنید زیرا این واکسن ها واقعا موثر بوده و این شانس را به شما می دهند که به کووید-19 مبتلا نشوید.

چند مسئله که باید مد نظر داشته باشید:

اول این است که بعد از واکسینه شدن، در صورتی که مبتلا به عفونت شوید، شدت بیماری تان بسیار کمتر از کسی خواهد بود که واکسن نزده و به این عفونت دچار شده است و در عرض مدت کوتاه تری این ویروس از بدنتان پاکسازی خواهد شد.
ضمنا در صورتی که بعد از واکسینه شدن به کووید-19 دچار شوید، مقدار ویروسی که در بینی و پشت حلق تان دارید و ممکن است آن ها را به دیگران انتقال دهید بسیار کمتر است. یعنی تراکم کمتری از ویروس در بدن شماست و کمتر ممکن است آن ها را به بقیه منتقل کنید.
پس واکسن به چند طریق عمل می کند؛ اول اینکه از ابتلا به بیماری بطور کل پیشگیری می کند و دوم اینکه حتی اگر فرد واکسینه به بیماری مبتلا شود، شدت این بیماری کمتر خواهد بود.
دومین مسئله ای که باید به آن توجه کنید این است که ابتلای فرد به کووید-19 بعد از واکسینه شدن به ندرت روی می دهد که البته بین همه ی افراد یکسان نیست. کسانی که در گروه ریسک هستند، یعنی افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، افراد سنین بالا و کسانی که بیماری زمینه ای دارند بیشتر احتمال دارد حتی بعد از واکسینه شدن هم به کووید-19 مبتلا شوند.

مسئله ی دیگری هم که وجود دارد این است که افراد بعد از واکسینه شدن، دیگر پروتکل های مربوط به کاهش احتمال انتقال ویروس را جدی نمی گیرند. بنابراین وقتی ویروس شروع می کند به انتقال داده شدن با سرعتی بیشتر و بیشتر و با تکرار بیشتر، قرار گرفتن در معرض این ویروس نیز برای همه ی افراد بیشتر خواهد شد، از جمله کسانی که واکسینه شده اند.
چیزی که در حال حاضر باید برای قطع زنجیره ی انتقال کووید-19 انجام دهیم واکسن زدن و رعایت تمام پروتکل هایی است که تاکنون انجام می داده ایم. خصوصا اینکه هنوز پروسه ی واکسیناسیون کامل نشده است. بنابراین الان وقت آن نیست که رعایت ها را کاهش دهیم در حالی که هنوز در جامعه ای زندگی می کنیم که بطور کامل واکسینه نشده است.

واکسن کرونا

مطالب پیشنهادی: نکات تغذیه‌ ای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا

پدیدآورنده: 
Share