دانلود کتاب تاریخ ابن خلدون (کامل - عربی و فارسی)

دانلود کتاب تاریخ ابن خلدون (کامل - عربی و فارسی)
تاریخ ابن خلدون، یکی از جامع‌ترین تاریخ‌هایی هست که در عالم اسلامی به رشته تحریر درآمده است.

دانلود کتاب تاریخ ابن خلدون (کامل - عربی و فارسی)

تاریخ ابن خلدون المسمی ديوان المبتدأ و الخبر في أيام العرب و البربر و من عاصرهم من ذوي الشأن الأكبر، معروف به «تاریخ ابن خلدون» یا «العبر»، اثر عبدالرحمن بن خلدون (732-‌808ق)، کتاب تاریخ عمومی از آغاز آفرینش تا زمان مؤلف است که به زبان عربی نوشته شده است.

در بعضی نسخ، نام کتاب، «تاریخ ابن خلدون المسمی العبر و ديوان المبتدأ...» ذکر شده است.

ابن خلدون در آغاز کتاب درباره وجه تسمیه آن می‌نویسد: چون این کتاب شامل اخبار عرب و عجم و بَربَر، خواه شهرنشینان و خواه بادیه‌نشینان آنان و پرتوافکنی پیرامون دولت‌های بزرگ معاصر آنان است، آن را بدین نام نامیدم[ر.ک: پیشوایی، مهدی، 1382، ص 19].

این اثر از همان زمان تألیف مورد توجه و ستایش صاحب‌نظران قرار گرفته است؛ اما شهرت و اعتبار علمی ابن خلدون مرهون مقدمه و کتاب اول اوست که مجموعاً «مقدمه» نامیده می‌شود. ابن عمار (یکی از شاگردان ابن خلدون) می‌گوید: مقدمه او (ابن خلدون) شامل همه علوم است. از بیان حقایق آن، زبان فصیحان روزگار ناتوان است و هرگز تاب و توان ادای حق آن را ندارند. به جانم سوگند، این کتاب از آن دسته کتاب‌هایی است که نامشان بیانگر محتوای وسیع و ارزنده آنها نیست، مانند کتاب «الأغاني» که برخلاف اسمش، همه چیز در آن هست و مانند «تاریخ بغداد» خطیب که در واقع، تنها تاریخ بغداد نیست، بلکه تاریخ عالم است، یا همچون کتاب «حلية الأولياء» تألیف ابونعیم، که گرچه مؤلفش آن را به این نام نامیده، اما مباحث مهم فراوانی در آن هست[ر.ک: پیشوایی، مهدی، 1382، ص 20].

همچنین دوستدار و معاصر ابن خلدون، یعنی مقریزی‌ (م 845 ق) تاریخ ابن خلدون را مورد ستایش قرار داده و درباره مقدمه آن می‌گوید: نظیر آن نوشته نشده است و به‌ندرت کسی می‌تواند چنین اثری پدید آورد[ر.ک: پیشوایی، مهدی، 1382، ص 20].

تحقیق و تصحیح کتاب، توسط خلیل شحاده و سهیل زکار صورت گرفته است.

دانلود کتاب تاریخ ابن خلدون (کامل - عربی و فارسی)

عنوان‌های دیگر کتاب تاریخ ابن خلدون :

العبر و ديوان المبتدا و الخبرفي ايام العرب و البربر مقدمه ابن خلدون

ديوان المبتداء و الخبر في تاريخ العرب و البربر و من عاصرهم من ذوي الشان الاکبر

موضوع کتاب تاریخ ابن خلدون :

اسلام - تاريخ - متون قدیمی تا قرن 14

Share

دیدگاه‌ها

ممنون از سایت خوبتون