مرگ لوتر بوربنگ، محقق مشهور علوم طبیعی (1926م)

11 آوریل
لوتر بورینگ

لوتر بوربنگ طبیعی دان امریكایى، در ۱۸ فوریه ۱۸۴۹م به دنیا آمد. وی تحصیلات رسمی را تا سن ۱۹ سالگی به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخی آثار درباره جانوران و گیاهان، به تحقیق درباره گیاهان پرداخت. بوربنگ پس از چندی، راهی كالیفرنیا گردید و پنجاه سال بقیه عمرش را به آزمایش درباره گیاهان گذراند. بوربنگ قصد نفی یا اثبات مسائل علمی را نداشت، اما تجارب روزافزون او باعث گردید كه از گیاهان سودمند، انواع سودمندتری به دست آید. بر این اساس، بوربنگ به تكثیر صدها نوع گیاه پرداخت و در این راه به شهرت فراوانی رسید. او در میوه ها نیز انواع نوظهوری تولید كرد. بوربنگ چهل سال تمام درباره گوجه فرنگی، زردآلو و تمشک مطالعه كرد و اقسام مختلفی از آن ها را به وجود آورد. به طور مثال با كاشت و تكثیر یک نوع سیب زمینی، ۲۳ نوع مختلف از آن به  دست آورد كه نوعی از آن هنوز به  نام بوربنگ معروف است و به عنوان پدربزرگ همه سیب زمینی های مرغوب كنونی به  شمار می رود. بوربنگ در سال های پایانی عمر خود درباره نظریه تكامل، سخنرانی هایى در برخی دانشگاه ها ایراد كرد و كتاب هایی به چاپ رساند كه "شیوه كار و اكتشافات لوتر بوربنگ" و "چگونگی پرورش گیاهان برای استفاده بیش تر" از آن جمله اند. لوتر بوربنگ سرانجام پس از سال ها تحقیق و تجربه و رده بندی گیاهان مختلف، در یازده اوریل سال ۱۹۲۶ میلادی در سن هفتاد و هفت سالگی درگذشت.

Share