آموزه ای برای پیوند بهتر نسلها

سید حسین سیدی
 فاصله میان نسلی

احترام به والدین یکی از دستورات اسلام است که باعث پیوند محکمتر بین نسلها می شود. خدای بزرگ در قرآن می فرماید: «وَصَّيْنَا الْانسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَ وَضَعَتْهُ كُرْهًا وَ حَمْلُهُ وَ فِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شهْرًا حَتىَّ إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبّ أَوْزِعْنىِ أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتىِ أَنْعَمْتَ عَلىَّ وَ عَلىَ وَالِدَىَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَئهُ وَ أَصْلِحْ لىِ فىِ ذُرِّيَّتىِ إِنىّ تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنىّ مِنَ الْمُسْلِمِينَ[احقاف/15] ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند و با ناراحتى بر زمين مى گذارد؛ و دوران حمل و از شير بازگرفتنش سى ماه است؛ تا زمانى كه به كمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگى بالغ گردد مى گويد: «پروردگارا! مرا توفيق ده تا شكر نعمتى را كه به من و پدر و مادرم دادى بجا آورم و كار شايسته اى انجام دهم كه از آن خشنود باشى، و فرزندان مرا صالح گردان.»
آیه، انسان را به احترام به والدینش(مخصوصا مادر) سفارش کرده و زحمتهای آنها را(مادر) به انسان یادآور می شود.
در انتهای آیه، این نکته را متذکر می شود که انسان متقی و قدر دان زحمتهای والدین خود، از خدا درخواست دارد که فرزندان من هم مثل من بوده و پدر و مادر خود را احترام بگذارند. به بیان دیگر فرزند خلف و مطیع والدین خود،می گوید؛ خدایا همانطور که من پیوند خوب و سازنده ای با والدینم داشتم، فرزندان من هم اینگونه پیوند خوبی با من داشته باشند.
غالبا هم همین است کسانی که با والدین خود خوبند، فرزندان آنها هم فرزندان سر به راهی هستند و پیوند خوبی با آنها برقرار می کننند.
ان شاءالله که همه ما رفتار احترام آمیزی با والدین خود داشته باشیم، و متقابلا فرزندان ما نیز رفتار مناسبی با ما داشته باشند.

Share