شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان

دعای روز نهم ماه رمضان
خدایا، پیشانی مرا بگیر و به طرف رضایت خودت ببر و از من راضی شو؛ خدایا تو مرا به راهی ببر که رضای تو در آن باشد؛ رضایتی که فراگیر است.

شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان

شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان از سری مجموعه راه بهشت شامل مفاهیم مهم تربیتی چون "رحمت الهی بیکران است، راه روشن، مهم ترین عامل رشد اسلام، شوق رسیدن به او" تقدیم حضورتان می گردد...

مطالب مرتبط و پیشنهادی :
ماه مبارک رمضان - ویژه نامه ضیافت الله
ویژه نامه احکام روزه و روزه داری
مجموعه استیکر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان توسط مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) + صوت
ویژه نامه نشانی از آسمان - ویژه ماه مبارک رمضان
ویژه ماه مبارک رمضان - ویژه نامه چندرسانه ای ماه ترین ماه

شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان

دعای روز نهم ماه مبارک رمضان :

اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِین؛ ای خدا، مرا نصیبی از رحمت واسعه خود عطا فرما و به ادله روشن خود، هدایت کن و مرا بسوی رضا و خشنودی که جامع (هر نعمت) است سوق ده، به حق دوستی و محبتت ای آرزوی مشتاقان.

شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان

شرح فرازهای دعای روز نهم ماه رمضان

رحمت الهی بیکران است

اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ

خدایا، در این ماه رمضان بهره ای از رحمت گسترده خود را نصیب من کن؛ رحمت بیکران حضرت حق، به گونه ای است که همه موجودات، اعم از نبات، جماد و حیوان، انسان و مسلمان و کافر و... را در بر گرفته است؛ خداوند به همه این آفریده ها نعمت وجود را اعطا کرده و به همه آنها، نعمت سلامت و نعمت های جسمی و روحی داده است. خدایا از آن رحمتی که گستره بسیار بزرگی دارد، نصیبی هم به من بده. این درخواست رحمتی که از حق متعال می کنیم یک رحمت مضاعفی است که می طلبیم، این رحمت شامل مسائل مادی و معنوی و حتی زندگی پس از مرگ نیز می گردد.
 

راه روشن :

وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ

خدایا، من را هدایت کن به ادله روشن خودت؛ دلیل هایی که ما را به تو برساند، تا من به بیراهه نرفته و به دنبال دلیل راه باشم؛ پیامبر(صلی الله علیه وآله)، و قرآن و روایات، دلیل های الهی هستند و بهترین دلیل راه، ائمه (علیهم السلام) هستند.
 

مهم ترین عامل رشد اسلام :

حقیقت امامت و رهبری، بالاتر از این است که مردم با عقل معمولی خود دریابند و با افکار خود به آن برسند و یا رهبری را به انتخاب خود بر پا دارند. رهبری چیزی است که خداوند پس از مقام پیامبری و دوستی به ابراهیم(علیه السلام) داد و فرمود: «ابراهیم! تو را امام و رهبر مردم قراردادم» خلیل با خوشحالی گفت: «از نسل منهم امام خواهند بود؟» خدا فرمود: «این عهد و منصب من به ستمکاران نمی‏ رسد؛ [سوره بقره، آیه 124]» که این آیه، رهبری ستمکاران را تا روز قیامت مردود می سازد. و آن را مخصوص پاکان می داند. امامت مقام پیامبران و میراث اوصیاست، امامت جانشینی خدا و رسول اوست، امامت رشته ارتباط دین و نظام مسلمانان، و صلاحیت دنیا و عزت نیکان است. و در آخر امامت مهم ترین عامل رشد اسلام است.
 

وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ

خدایا، پیشانی مرا بگیر و به طرف رضایت خودت ببر و از من راضی شو؛ (از موی جلوی پیشانی به ناصیه تعبیر می کنند)؛ خدایا تو مرا به راهی ببر که رضای تو در آن باشد؛ رضایتی که فراگیر است.
 

شوق رسیدن به او:

بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِین

خدایا، به مقام حب خودت متوسل می شوم، ای آرزوی اهل شوق؛ خدایا، من شوق تو را دارم و آرزو دارم که به تو برسم و به این اهداف دست یابم و متوسل می شوم به مقام حب تو.

در نیت اعمال عبادی، این مسئله مطرح است که بهترین نیت چیست؟ مهم ترین آن ها، مقام حب است و لذا عبادتی که بر اساس حب باشد، اثر بیشتری در تکامل روح آدمی دارد؛ این مطلب را می توان در روایاتی که در باب نوافل نمازهای یومیه آمده است مورد توجه قرار داد.

پدیدآورنده: 
Share