چگونه بهتر قرآن بخوانیم؟ - استاد پناهیان (جلسه 8) | لذت تلاوت قرآن

لذت تلاوت قرآن - حجت الاسلام پناهیان
هفتمین بخش از مجموعه جلسات«چگونه بهتر قرآن بخوانیم؟» حجت الاسلام علیرضا پناهیان با عنوان "لذت تلاوت قرآن" را تقدیم قرآن دوستان گرامی می نماییم.
◉ ➖ ➖ ➖ ➖ ◉ ➖ ➖ ➖ ➖ ◉ ➖ ➖ ➖ ➖ ◉ ➖ ➖ ➖ ➖ ◉
چگونه بهتر قرآن بخوانیم؟ / لذت تلاوت قرآن
ما برای اینکه عمیقاً با احساسات ناب انسانی بتوانیم از قرآن لذت ببریم، ابتدائاً باید نگاهمان را به قرآن اصلاح کنیم و تلقی دقیقی نسبت به قرآن داشته باشیم. برای پیدا کردن تلقی صحیح از قرآن در گام اول باید دو ویژگی از ویژگیهای قرآن را بدانیم، یکی اینکه قرآن تجلی محبت خداست. دوم اینکه قرآن آمده است تا احساسات ما را درگیر کند و این طرح در طراحی قرآن در نظر گرفته شده است. قرآن کریم وقتی احساسات ما را عمیقاً تحت تاثیر قرار میدهد، یک معنایی دارد. چرا لذت حرام، حرام است؟ چون که کم است و باز میدارد ما را از لذت بیشتر. ولی محبت کردن و عشق ورزیدن لذتش عمیقتر است، پس لذت حرام اگر ممنوع اعلام میشود اولاً به این دلیل است که کم است. ثانیاً به این دلیل است که مانع از آن لذت برتر میشود و الا که خدا بخیل نیست. لذت تلاوت قرآن، خیلی عمیق است، برای همین حیف است که ما از این لذت بهره نبریم. پس آن چیزی که ما باید از اعماق قلبمان دنبالش باشیم این است که لذت بیشتری از دنیا ببریم. ابلیس آدم را به کم قانع میکند و از این طریق خیلیها را از بین میبرد. هیچ چیز مانند قرآن برای انسان لذت آفرین نیست.
حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها بانویی بودند که تمام دارایی و ثروت خود را وقف دین کردند. ایشان یک مثال برجسته بر همه مردان و زنان هستند و مردانه در در اوج، پای کار اسلام ایستادند. حضرت خدیجه سلام الله علیها را نباید محدود به الگو بودن برای زنان قرار بدهیم.
ما باید بتوانیم پای تلاوت قرآن حوائج خودمان را از خدا بگیریم و توجه کنیم به خداوند با حبّ به قرآن. مسیر تحریک احساسات در قرآن متفاوت است، اول یک ضربه میزند و قساوتهای ما را از بین میبرد. اگر ما توجه به تجلی خدا در قرآن داشته باشیم، سنگ دلمان میشکند و تکبر ما از بین میرود.
افزودن دیدگاه جدید