شبانه روز ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟

شبانه روز در ماه قمری
شبانه روز در ماه قمری چگونه است؟ شب و روز در طول 1 شبانه روز از ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟ آیا طول روز و شب در شبانه روز قمری ثابت است یا متغیر؟ و اصولا معیار محاسبه شب و روز در طول شبانه روز قمری چیست؟ چه لزومی به دانستن شب و روز در ماه قمری وجود دارد

شبانه روز ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟

شبانه روز ماه قمری چگونه است؟ شب و روز در طول 1 شبانه روز از ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟ آیا طول روز و شب در شبانه روز قمری ثابت است یا متغیر؟ و اصولا معیار محاسبه شب و روز در طول شبانه روز ماه قمری چیست؟ چه لزومی به دانستن شب و روز در ماه قمری وجود دارد؟

لازم به ذکر است که اعمال عبادی مسلمانان همه بر اساس ماه قمری و شب و روز آن است ؛ بعنوان مثال، روزه در ماه مبارک رمضان واجب است نه در ماه های دیگر. علاوه بر بحث عبادات، دانستن مفهوم شبانه روز ماه قمری در موضوع آمیزش برای بارداری هم مهم است. بعنوان مثال وقتی پیامبر خدا حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند آمیزش در شب سه شنبه خوب است منظور دقیقا چه ساعت از شبانه روز است؟ یا منظور از اول شب چیست؟ منظور از آخر شب چیست؟ و سوالات فراوان دیگری که با دانستن مفهوم شب و روز در ماه های قمری پاسخ داده خواهد شد.

در تاریخ هجری قمری، یک شبانه روز به دو بخش شب و روز تقسیم می گردد که طول روز آن لزوما با طول شب آن مساوی نیست. شروع و انتهای محاسبه شب و روز در شبانه روز قمری، بر اساس اوقات شرعی است. در شبانه روز قمری، ابتدا شب و سپس روز مربوطه را داریم. یعنی یک شبانه روز ماه قمری از شب شروع می شود و سپس به روز می رسد. شروع شب از اذان مغرب (یا غروب خورشید) روز قبل بوده و پایان آن اذان صبح روز جاری است و شروع روز از اذان صبح روز جاری بوده و پایان آن اذان مغرب (یا غروب خورشید) امروز است. فرض کنیم امروز سه شنبه باشد حال می خواهیم بدانیم شب و روز امروز (سه شنبه) چگونه محاسبه می شود. فرض می کنیم اذان مغرب (یا غروب خورشید) دوشنبه (دیروز) ساعت 17:30 بوده و وقت اذان صبح امروز سه شنبه هم در ساعت 05:30 بوده است ؛ و باز فرض می کنیم اذان مغرب (یا غروب خورشید) امروز سه شنبه در ساعت 17:31 باشد. از ساعت 17:30 دوشنبه (وقت اذان مغرب یا غروب خورشید دوشنبه) تا ساعت 05:30 سه شنبه (وقت اذان صبح سه شنبه) را "شب سه شنبه" می گوییم و از ساعت 05:30 سه شنبه (وقت اذان صبح سه شنبه) تا ساعت 17:31 (وقت اذان مغرب یا غروب خورشید) سه شنبه را "روز سه شنبه" می نامیم. به تصویر زیر با دقت نگاه کنید:

شبانه روز ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟

طبق تصویر بالا، مستطیل سبز رنگ معرف دوشنبه و مستطیل صورتی رنگ معرف سه شنبه می باشد. اوقات شرعی لازم مربوط به دوشنبه و سه شنبه نشان داده شده است. همانطور که مشخص است، از اذان مغرب (یا غروب خورشید) دوشنبه تا اذان صبح سه شنبه را "شب سه شنبه" گوییم ؛ از اذان صبح سه شنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) سه شنبه را هم "روز سه شنبه" می گوییم. مجموع شب و روز سه شنبه را شبانه روز سه شنبه می نامیم.


جدول کامل شب و روز مربوط به ایام هفته در ماه قمری ( شبانه روز ماه قمری ) به شرح زیر است:

شب شنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) جمعه تا اذان صبح شنبه بوده و روز شنبه از اذان صبح شنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) شنبه می باشد.

شب یکشنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) شنبه تا اذان صبح یکشنبه بوده و روز یکشنبه از اذان صبح یکشنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) یکشنبه می باشد.

شب دوشنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) یکشنبه تا اذان صبح دوشنبه بوده و روز دوشنبه از اذان صبح دوشنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) دوشنبه می باشد.

شب سه شنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) دوشنبه تا اذان صبح سه شنبه بوده و روز سه شنبه از اذان صبح سه شنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) سه شنبه می باشد.

شب چهارشنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) سه شنبه تا اذان صبح چهارشنبه بوده و روز چهارشنبه از اذان صبح چهارشنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) چهارشنبه می باشد.

شب پنجشنبه از اذان مغرب (غروب خورشید) چهارشنبه تا اذان صبح پنجشنبه بوده و روز پنجشنبه از اذان صبح پنجشنبه تا اذان مغرب (غروب خورشید) پنجشنبه می باشد.

شب جمعه از اذان مغرب (غروب خورشید) پنجشنبه تا اذان صبح جمعه بوده و روز جمعه از اذان صبح جمعه تا اذان مغرب (غروب خورشید) جمعه می باشد.

شبانه روز ماه قمری چگونه محاسبه می شود؟

بازنشر از دو زندگی

Share

دیدگاه‌ها

عالی و جوابگوی درست سوالاتمون بود ممنون